06 юни 2007

"КЪЩАТА НА МУЗИКАТА" – брой 21 – тема НОВИНИ – 03.06.2007

ДНЕВНА – Албуми - Диско

Calvin Harris
Диско, по-диско, най-диско... и ако диско музиката изобщо би могла да бъде степенувана, то Calvin Harris сигурно щеше да бъде някъде между по и най-диското, дори и трийсетина години след диско-инвазията. 23 годишният холандец не блести с изключителни гласови качества, но е добър продуцент, текстописец и музикант. и това доказват песните му, създадени “по домашно му” - на персоналния компютър, достатъчно добри, за да се харесат на диско феновете. До момента Calvin е издал синглите “Let Me Know”, “Vegas” И “Acceptable In The 80s” – като последният директно се настанява в тop 10 на европейските класации. Утре предстои да излезе и четвъртият му сингъл – “The Girls”, а непосредствено след него - на 11 юни, на пазара ще се появи и дебютният албум на изпълнителя - “I Created Disco”. Напълно възможно е заглавието на творбата да си остане не просто гола констатация, имайки предвид, че Calvin Harris е уважаван от доста доказали се музиканти. той вече подгряваше сцената на турнето на Faithless в англия, а и Groove Armada ще вземат Calvin за лятното си турне.

Groove Armada
Като стана дума за диското, някак естествено е да продължим с денс. няма нищо случайно в това, че Groove Armada са решили да прибавят доза диско към своя лежерен, носталгичен хаус, гарниран с фънк и електро звучене, като “прикоткат” Calvin Harris за лятното си турне. То е посветено на техния нов, седми студиен албум “Soundboy Rock”, който се появи на 3 май и с който дуета отпразнува своя 10-ти рожден ден. Groove Armada са Том Финдли и Анди Кейто, а това, което радва почитателите им, е наличието на мисъл и чувство, диалогична поезия и есеизъм от първо лице в музиката им. Дуото е озвучило с парчетата си доста филми, между които “Да Изчезнеш За 60 Секунди”, “Лара Крофт: Томб Райдър” и сериалът “Сексът и Градът”.

Chemical Brothers
Още едно дуо, разбира се британци, естествено магьосници на електрото и компютърни музикални алхимици, издадоха нов албум. Шестият студиен проект на “Chemical Brothers” официално намери място по рафтовете на музикалните магазини във Великобритания вчера, а американските фенове ще се наложи да почакат до 17 юли, за да си закупят “We Are The Night”. Албумът съдържа 12 песни, а парчето “do it again” е първия сингъл от албума. Дигиталното копие на песента беше пуснато в iTunes в средата на май.

ДНЕВНА – Албуми - Мелодични

Paulo Nutini
Още една песен, която възпява бита и ежедневието – от четката за зъби до обувките. Представяме ви “Новите обувки” на Paulo Nutini. “New Shoes” е втория сингъл от “These Streets” - дебютния албум на 19 годишния изпълнител. Случката в песента е по-различна и затова не си запушваме ушите, както обикновено правим, когато някои музикант се опита да възпее баналния си живот. Песните в албума ще бъдат фонова музика към нова серия парфюми от Ralph Lauren. Според Род Стюарт, на Paulo му предстои голяма кариера. Американският народ, обаче смята друго, съдейки по това, че подреждат песента “New Shoes” (първи сингъл за американската версия на албума) на 99-то място в US POP 100 класацията.

Kelly Clarkson
В края на юни на музикалния пазар ще се появи третия студиен албум на американката Kelly Clarkson. “My December” ще излезе на 22 юни в Германия и Италия, ден по-късно в Австралия, на 25 юли в Обединеното кралство и Полша и накрая в Щатите и Канада на 26 юли. Kelly започва работата по новия албум по време на миналогодишното “Addicted Tour”, където представи три от песните в него - "Maybe", "Anymore" и "Yeah". Един от гост-музикантите в “My December” е пънк-рок легендата Mike Watt, който участва в 6 от песните. “Never Again” е пилотният сингъл, който Kelly Clarkson пише заедно с Jimmy Messer. Видеоклипът към песента е режисиран от Joseph Kahn, работил с Kelly и по “Behind These Hazel Eyes” и “Walk Away”.

Rihanna - албум
“Umbrella” е творение на Terius Nash, Rihanna и Jay-Z. Песента е първия сингъл от третия солов албум на певицата “Good Girl Gone Bad”, който ще се появи на музикалния пазар на 5 юни. В интервюта Rihanna обяснява заглавието на албума с думите: “Да, лошо момиче, но не мръсница. В моя случай, означава, че съм се развихрила в албума, счупила съм собствената си черупка и поемам рискове”. За какви рискове точно става въпрос, не е ясно. Може би има в предвид това, че новата й студийна творба ще има коренно различно звучене от предишните две. В песните й ще се преплитат динамични с лежерни мелодии. Американската версия на албума ще включва видеоклипове, снимки, уеб препратки и други приложения. Тиражът за Великобритания ще върви в комплект с компактдиск с ремикси.

БАЛКОН

Placebo
Placebo са особена група. Британци, често пъти описвани като глем-версията на Nirvana. Музиката на Placebo отговаря на значението на името, с което са кръстили групата си. Те са хапче, което не лекува, но действа успокоително, въпреки че на моменти песните им са с тревожно звучене. Как се отразява Placebo на българските фенове, ще разберем от предстоящия им концерт в София на 18 юни. Той е част от световното турне на групата, посветено на техния пети албум. Парчетата в “Meds” са изсвирени по-дръзко, по-рокаджийски на места и по-меланхолично на други. Албумът е суров, дисхармоничен и провокативен, но въпреки това е абсолютно разпознаваем. Това, което прави марката Placebo запазена, е откровеността в тяхното творчество. Всичко останало е “плацебо” – терапия с помощта на вътрешно убеждение, за която не винаги е нужно хапче. Получава се и с музика...

Marilyn Manson
Рок и електроника, ток и акустика. Черни и метафорични строфи, сриващи мними обществени и семейни ценности - инжектирани със свръхдоза сарказъм. И огнедишащ гняв... след толкова епохи рок, малцина могат да кажат нещо по-различно за него. той не се променя лесно и няма нужда от това. Той е Мерилин Менсън. Само месец преди концерта си в София на 4 юни, рок звездата пуска съвсем нов студиен албум - “Eat Me, Drink Me”. В него Мерилин не изневерява на ексхибиционистичния си стил и признава, че всички песни в новия му албум са писани, “за да съблазнят някого умишлено”. Някои от заглавията на новите парчета на Marilyn Manson са по-добро обяснение за това с каква музика предстои да се слеят българските фенове - “Just A Car Crash Away”, “The Red Carpet Grave”, “Putting Holes In Happiness”. Очаква ги всичко това, гарнирано със старите разбиващи класики от цялата му интригуваща кариера.

Heather Small
Малко след като издаде своя втори солов албум “Close To A Miracle”, вокалистката на “M People” – Heather Small, заедно със самите “M People” обявиха, че ще изнесат концерти... в гората! Четирите шоута са част от тяхното The Forestry Commission’s 2007 Forest Tour, и същевременно част от социална програма, защитаваща околната среда. За инициативата Heather Small казва: “Пели сме на много различни места, но никога досега в гора. Затова наистина сме запалени да направим тези концерти.” Във връзка с тях “M People” ще се появят на Hampton Court Festival в Лондон на 12 юни.

КИЛЕР

Ozzy Osborne
Джон Майкъл Озбърн, на 58 години, от Бирмингам, Англия, по-известен като “Принцът на мрака” или неуморният Ози, вече може да се похвали с деветия си студиен соло-албум. “Black Rain” е на музикалния пазар от 22 май и вече е на 8 място в британските класации за албуми. Първият сингъл “I Don't Wanna Stop” засега витае около 80 място в щатския чарт топ 100, но е близо до върха в класацията на съвременни рок-парчета. Албумът е свеж и предизвикателен, някои парчета може би звучат леко зловещо и са натоварени с много емоция, защото част от текстовете са посветени на заблудите в света, човешката глупост, безмислието на войните... Ози Озбърн ще популяризира “Black Rain” със световно турне - то започна на 27 май на Олимпиския стадион в Москва, и ще продължи до края на август! Засега...

Megadeth
Преди година Megadeth обявиха, че предстои завършването на единадесетия им студиен албум “United Abominations”. Той не можа да излезе през октомври 2006 г., защото групата искала да добави още довършителни щрихи – е, те вече са факт! Албумът се появи на бял свят на 15 май, една седмица по-късно вече е № 8 в щатските чартове – най-високата позиция на групата от времето на албума им “Youthanasia” (1994 г.) “United Abominations” продава 54 000 копия през първата седмица на пазара. Това е първата студийна творба на настоящия състав на групата – неотменния Dave Mustaine, братята Glen и Shawn Drover и James Lomenzo. Неслучайно феновете смятат Mustaine за жива легенда – според него е “много ободряващо да се завърнеш обратно и да свириш траш и спийд метъл!”

Whitesnake
Сребърната юбилейна колекция от хитове на Whitesnake вече е факт – за радост на фенове и меломани, които все още не познават в детайли творчеството на Дейвид Ковърдейл. Групата е създадена преди 30 години – за това време доста рок-майстори минават през нея – Джон Лорд и Иън Пейс от Deep Purple, Кози Пауъл, Нийл Мъри, Стив Вай и още много добри музиканти. Сред парчетата и в тази колекция има емблематични хитове, любими на няколко поколения верни фенове. Абсолютно вярно е твърдението, че времето тече като вода – буквално за няколко години се сменят течения в музиката, раждат се нови стилове, но рокът все още е жив!

Bon Jovi
Когато някой издаде нов албум – бърза да го популяризира! Къде е добре познатия саунд на балади като “Always” и “Bed Of Roses” – ами на път е, пътува по “Изгубената магистрала”... Така се нарича десетия студиен албум на Bon Jovi, за който Джон твърди, че е силно повлиян от кънтри-музиката. Нали помните как “Who Says You Can't Go Home”, сингъла на групата от началото на 2006 г., покори класациите за кънтри? Сега май се задава цял албум... Първият сингъл от него “(You Want To) Make A Memory” вече се катери към първите 20 места в класациите на Щатите, а групата го изпълнява на живо по телевизионни шоута като това на Лари Кинг и American Idol. Предвидени са четири дати за излизане на албума “Lost Highway” – между 11 и 19 юни за различните части на света. През юли Bon Jovi ще имат няколко концерта в Щатите, ще участват в гигантския концерт “Live Earth” на 7 юли в Ню Йорк, а от януари 2008 г. групата потегля на голямо турне – с най-големите си хитове и с парчетата от новия албум!

СПАЛНЯ – музиката на фестивала в Кан!

“Моите боровинкови нощи”
Преди три месеца отличената с доста награди “Грами” Нора Джоунс навърши 28 години; преди пет месеца излезе нейния трети студиен албум - вече два пъти платинен, а преди две седмици тя се разходи по червения килим в Кан. Поводът е премиерата на новия филм на хонг-конгския режисьор Уон Кар Вай - “Моите боровинкови нощи”.

синхрон Нора Джоунс
Когато разбрах за желанието на Уон Кар Вай да работи с мен, все още нямах представа кой е той. Но след като гледах филма му “В настроение за любов”, бях убедена, че ще е страхотно да участвам в негов филм. Абсолютно импулсивно реших, че мога да се доверя на таланта му, и беше прекрасно, че имах възможност да работя с този човек...

“Моите боровинкови нощи” е първият англоезичен филм на Уон Кар Вай. Новата му визуална приказка отново е посветена на любовта - героинята на Нора Джоунс пътува из Америка, за да намери отговори на своите въпроси за... живота, Вселената и всичко останало... Партнират й актьори като Рейчъл Уайз, Натали Портман и Джъд Лоу. За да се уверят, че певицата се справя добре и пред камерата, почитателите на Нора Джоунс ще трябва да следят фестивалните програми у нас – няма начин да не се появят “Моите боровинкови нощи”...

U2 на фестивала в Кан
U2 поднесоха емоционален поздрав за 60 рожден ден на филмовия фестивал в Кан! Именно там беше премиерата на новия им музикален филм – “U2 3D”. Той проследява групата по време на турнето им “Vertigo” и дава възможност за страхотно триизмерно изживяване. Филмът е заснет с помощта на най-нови технологии, и предстои да бъде пуснат по кината в целия свят след няколко месеца...

Аукцион в Кан
И тази година филмовата общност в Кан не пропусна да организира аукцион, посветен на борбата с вируса на СПИН. Сред знаменитостите на събитието бяха Джордж Клуни, Куентин Тарантино, Мат Деймън, Кърт Ръсел, Голди Хоун, Робърт Родригез... Неуморната Кайли Миноуг и водещата Шарън Стоун демонстрираха музикални качества. Организацията “Киното срещу СПИН” от години подпомага Американската фондация за изследване на СПИН, като повече от 100 милиона долара са вложени в програми за просвещаване и ограничаване вируса по света...

“Контрол” – филм на Антон Корбин за Joy Division
Още едно музикално събитие беше записано в дневника на юбилейния, 60-ти фестивал в Кан. Известният фотограф Антон Корбин, работил в продължение на години с Depeche Mode, U2 и кой ли още не, дебютира като режисьор - с филма “Контрол”, посветен на Joy Division. За ролята на вокалиста Иън Къртис, Корбин успява да открие съвсем неизвестния Сам Райли. Преди да се яви на прослушването, Сам нищо не е знаел за групата и за Къртис, напуснал живота по собствено желание на 23 години. Антон Корбин признава, че за щастие Райли притежава невинност и свежест, каквито режисьорът дори не се надявал да открие! С чернобяла визия и музика от Дейвид Боуи до “Секс Пистълс”, “Контрол” умело пресъздава мрачния Лондон от 70-те години на миналия век – поне така твърдят специалистите-критици, които успяха да видят филма в Кан. Бърнард Съмнър – бивш член на Joy Division и впоследствие един от членовете на New Order твърди, че е трудно да видиш историята си на голям екран. Филмът е сериозно емоционално предизвикателство с въздействащия спомен за миналото, а Корбин споделя, че създаването на “Контрол” му е помогнало да затвори една глава от своя живот, започнала в миналото с Joy Division...

КУХНЯ – making “Hump de Bump” – Red Hot Chili Peppers

Началото на клипа – не пускат Крис Рок на купона...
Крис Рок - Първо се снабдих с албума. Той просто ме побърка! Не мога да спра да повтарям колко много ми хареса последното ви творение! Вечерях веднъж с Рик Рубин. Говорихме за албума, споменах и точно тази песен, а той ми каза – “Знаеш ли, клиповете им са доста арт...” Аз отвърнах, че трябва да направят уличен купон, с много момичета, с танци – да има усещане за шоу, за истинска наслада от купона. След като казах това на Рик, той предал на Антъни концепцията, и Антъни ми праща съобщение – “Искаш ли да режисираш клипа?”, а аз отговорих – “Добре, ще го режисирам, но вие трябва да се съгласите да сте единствените бели хора в него.”

Флий - О, това не е първият ми уличен купон... всеки ден има най-различни купони... Ама този е хубав, чувствам се така, сякаш съм се върнал в гимназията...
Крис Рок – А Антъни каза – “Супер!” Прекрасно! Ще изглежда... различно...
Момче с кутия – Виж тази кофа! Въобще не знам какво стана... просто се пробвах да барабаня отгоре, и пробих дупка. Никога не съм опитвал подобно нещо...
Флий – зад кадър - Започваш да чувстваш, че това е просто различен клип.
Антъни - Съвсем идентичен е с клиповете, които правим напоследък! Чувството е хубаво, изглежда добре... ще участват обикновени хора...

Жена – Харесвам тяхното фънки, груув, рок звучене – има нещо особено в тях, забавно е, харесвам ги!
Антъни – Изглежда страхотно! Наистина като реални хора на улицата...
Крис Рок – С изключение на някои модели, които също наехме...
Антъни – И този юнак в екипа на Лейкърс – не знам откъде го изнамерихте...
Снимане и Крис Рок вика – Стоп!
Крис Рок – Пепърс са Роулинг Стоунс на нашето време – нали разбирате? Толкова са велики!...
Чад – Видях един човек на възраст, на улицата онзи ден, и той ми каза – Човече, вие сте върхът – от моето поколение, а все още продължавате! Като Роулинг Стоунс сте!
Крис Рок – Те са велики – наистина най-добрата група на Щатите!

... (разни епизоди)

Крис Рок – За първи път видях Пепърс съвсем случайно. Влязохме в един клуб, мотаехме се, поради една или друга причина нямаше как да си тръгнем, и се появи една група, която виждах за пръв път в живота си – това бяха Ред Хот Чили Пепърс. С чорапи, нахлузени върху мъжкото им достойнство! Помислих си – Какво, по дяволите, е това?... А всъщност – не е ли доста болезнено...

Момченце – Аз ще подскачам на един матрак, това е моята роля.
Джон – (за Крис Рок) Това си е идея на Крис – да предаде усещането, че се забавляваме! Не можеш да излъжеш зрителите в един клип – наистина си личи, когато са прекарал страхотно, докато си снимал кадрите! Прелива от хубава енергия, хората купонясваха - това се чувства...
Полицай - Усещането е сякаш си в Ню Йорк!
Крис Рок – Децата лесно се адаптират тук!
Флий – Как се роди тази песен ли? Аз просто си дрънках нещо...
Джон – Не я ли донесе?
Флий – Не съм я правил в къщи. Дрънчах на китарата, съвсем без да мисля, и Антъни попита – я-я, какво е това? Мисля, че просто си свирехме тогава. Мелодия за бас, която записах на телефона си.
Джон – Нещо подобно на “Танца на духовете”, само че той е в Сол.
Флий – Да.
Джон – Имаме – те имат една песен – “Американски танц на духовете” от 1986 г. и това е донякъде същото груув-звучене, но в Ми. Затова я наричахме за известо време “Танца на духовете”.
Флий – Да, “Танца на духовете” на новото време...

Крис Рок – Те са велика рок-група, но и са направили стотици клипове – знаят къде е камерата, наясно са как ще изглеждат, когато правят определени движения – работата с тях е много лесна!
Флий – Може би това е най-забавния ни клип досега, въпреки, че съм казвал това и за клипа на Tell Me Baby – също беше купон! Хубав знак е, когато за два последователни клипа усещането ми е еднакво! Този е страшно забавен!
Въпрос към диригента на училищния оркестър – Мислиш ли, че ще можеш да се справиш с тези момчета?
Диригент – Мога да поема и повече!
Антъни – той си има оръжие!
(кадър – снимат ги пред мажоретен състав!)

Джон – Всички са в толкова прекрасно настроение, наокоро струи естествена добра енергия на хора, които са щастливи – точно това не може да се подправи!
Крис Рок – Какво имаме дотук – малко игра на домино, кадри с танци пред фризьорски салон, имаме кофите и още няколко кадъра с барабанене, които не бяхме предвидили, имаме и огненото барбекю, така че има с какво да подредим пъзела...

(вече със зелената лимузина, пеят си, после един по един се прегръщат с Крис Рок)
Въпрос – всичките рок-звезди си отидоха, човече?!
Крис Рок – Да... но рокът е още тук.
И РАЗБИВАЩОТО ПАРЧЕ “Hump de Bump”

“КЪЩАТА НА МУЗИКАТА” - брой 21 - тема НОВИНИ - 03.06.2007

ШАПКА - АНТРЕТО на Къщата

МАРТО: Отново е неделя, пак сме в Къщата и ни е ред на ви кажем – как сте, кво правите, ще играем ли? Драго ми е – знаете, аз съм Марто...

ВИКТОР: Аз съм Виктор – добър ден!

МАРТО: Двамата сме ваши домакини в Къщата на музиката, а тя - като всяка първа седмица от новия месец, е пълна с новини от световния музикален шоу-бизнес...

ВИКТОР: Съвсем задължително е - ако вече не сте ни пратили и-мейл с вест, че искате да играете днес, имате време да звъните упорито на 9 444 999. Чакаме МНОГО хора – събудете се, ей – днес са новините, което ще рече – играем с всички, който отговори – получава парички – и си тръгва от “Къщата”!

МАРТО: Стаи днес има – игра да искаш! Ще гледаме хубава музика и ще си задаваме въпроси. Пак сме по-широки – “новинарските” дневни май тенденциозно все се получават по две...

ВИКТОР: Припомням съвестно регламента – задължително упражнение за всеки нов домакин! Имате достъп до Килер, Кухня, Спалня, Балкон и – както стана ясно - ДВЕ Дневни. Избирате, разглеждате внимателно, попивате информацията, след което отговаряте с дързост и лекота на въпросите ни за 5, 10 и 15 точки.

МАРТО: След това получавате награда – финансовото изражение на точките по 5, а ние казваме “здрасти” на следващия участник. И така – докато свършат стаите.

ВИКТОР: Ало? Здрасти! Имаш възможност за голям избор – ДВЕ ДНЕВНИ – все с нови албуми, едните по-диско, другите по-мелодични; КИЛЕР – какво ново се случва с по-старички звезди, КУХНЯ – как момчетата от Red Hot Chili Peppers са направили клипа си “Hump de Bump”, СПАЛНЯ – акцент върху музиката на филмовия фестивал в Кан или БАЛКОН – кой къде е на турне...

КУХНЯ – ЗРИТЕЛ №1

ВИКТОР: Защо избра да отидем там?... Фен ли си на RHCP?

МАРТО: А гледа ли нашето предаване, посветено на тях – то беше в края на миналата година, когато излезе “Stadium Arcadium”... Така – целта сега е не да те разсейваме, а да те подсетим да се концентрираш върху диалога и нещата, които се случват на екрана – въпроси ще задаваме после...

ВИКТОР: Сега е време за купон – ама истински – кой, защо и как направи клипа “Hump de Bump” на RHCP. Отиваме в кухнята...

ВИДЕО – КУХНЯ – мейкинг “Hump de Bump”

ВИКТОР: Кажи сега за колко точки ще играеш...

ЗРИТЕЛ №1: Избирам въпрос за 15 точки!

ВИКТОР: А той е - ... ... ... Твой ред е! Имаш 30 секунди за да помислиш, и да ни отговориш. Предпочитаме верните отговори...

ЗРИТЕЛ №1: ... ... ... (отговор)

ВИКТОР: Много добре! Спечели си ... лева. Радваме се, че имахме възможност да поиграем, сега е ред на някой друг!

МАРТО: Здравей на следващия! Как си, какво ново в махалата? Избери къде да отидем – Килер, Спалня, Балкон и две дневни...

ДНЕВНА – мелодични албуми – ЗРИТЕЛ №2

ВИКТОР: Хубав избор – в тази дневна има някои изпълнители, издали албуми през май, и някои, които ще издадат през юни.

МАРТО: Характерното за ТАЗИ Дневна е, че парчетата в нея са забавни, хитови и приятно мелодични. Пък после ще си харесаш и въпрос, и така... Дневна!

ВИДЕО – ДНЕВНА – мелодични албуми

МАРТО: Пак трябва да избираш – въпрос за 5, 10 или 15 точки?

ЗРИТЕЛ №2: За 15 точки

МАРТО: Ама разбира се! Питаме те ... ... От теб очакваме отговор...

ЗРИТЕЛ №2: ... ... ... (отговор)

МАРТО: Ммм – да, отлично се справи! Дали да не поръчаме следващия път въпрос и за 25 точки...

ВИКТОР: Честито, печелиш си наградата - ... лева, а сега казваме “здравей” на кого? ... В коя стая отиваме? Остават Балкон, Дневната с модерното диско, Килер и Спалня!

СПАЛНЯ – ЗРИТЕЛ №3

ВИКТОР: Доста интересен избор. По природа любопитен ли си? Киномал ли си? Какво знаеш за фестивала в Кан... Всъщност – не това са въпросите в Спалнята. Пък и първо трабва да видиш какво сме подготвили вътре...

МАРТО: Знаеш ли, че в края на март Боно стана “сър”? Не и това не е въпроса, но просто се сетих, ‘щото има новина свързана с U2. И не само, затова отиваме в спалнята... СЕГА!

ВИДЕО – СПАЛНЯ – музикалните филми на фестивала в КАН

ВИКТОР: Пак си поставен пред избор – въпросът ни е ТИ какъв въпрос ще искаш - за 5, за 10 или за 15 точки?

ЗРИТЕЛ №3 - Въпрос за 15 точки

ВИКТОР: Е, няма да се излагаме, това си е сигурно, нали? Сега слушай внимателно...

ЗРИТЕЛ №3: ... ... ... /отговор/

ВИКТОР: Браво! Заслужи си наградата, беше ни приятно, чао!

МАРТО: И “здравей” на следващия по ред! Наистина обичам новините – чуваме се с колкото се може повече хора – и всички печелят. Е, ако внимават в картинката и инфото, разбира се! Та – следващия по ред зрител в нашата Къща трябва да си избере стая – останаха Балкона, втората Дневна и Килера...

КИЛЕР – ЗРИТЕЛ № 4

МАРТО: Редовно забърсваме прахта в него, и като доказателства днес в Килера се мъдрят новини за възрастни изпълнители от ранга на Ози Озбърн, Уайтснейк, Мегадет и Бон Джоуви... Ами да, май и последните попадат в тази категория...

ВИКТОР: Важното е, че нещо се случва, бълбука и действа. Пък и възрастта не е порок, както казват мъдрите умове... Стига сме се обяснявали – ето музиката!

ВИДЕО – КИЛЕР – колаж

МАРТО: Очакваме твоя избор на въпрос - за 5, 10 или 15 точки!

ЗРИТЕЛ №4: За 15 точки!

МАРТО: Каква ти скромност, защо е нужно да се подценяваме – стреляме директно, нали така... И правилно! Въпросът за 15 точки е .....

ЗРИТЕЛ № 4: Отговор ...

МАРТО: Така седят нещата – идва участник в играта, отговаря правилно на избрания въпрос, получава си наградата и всички са доволни! Браво!

ВИКТОР: Неподражаем успех, невероятна информираност и наблюдателност! Хайде, има само още две стаи, нека си ги видим и тях – здравей, как се казва следващия фен на хубавата музика?... Какво избираш – Дневната, в която има диско-ритми, или да излезем на Балкона?

БАЛКОН – ЗРИТЕЛ № 5

ВИКТОР: Мейдън утре ще хвърлят в екстаз българските фенове, но това е изначално ясно, а на балкона ни днес са намерили място две други предстоящи посещения на родна почва, и още нещо...

МАРТО: Това е истината! Купон нон-стоп, пътешествия и турнета - страхотия... А сега е ред на балкона...

ВИДЕО – БАЛКОН – колаж

МАРТО: Мога ли само да вметна, че INXS в петък бяха просто ...! (характеристиката се казва каквато е – независимо от това дали концертът е бил добър или напротив!)

ВИКТОР: И не пропускаме да напомним за рок-класиците в Каварна – Дио ще идва отново, този път във формация “Black Sabbath”, за да забие за всички неуморни фенове. Но сега те връщам в настоящето - избирай въпрос за 5, 10 или 15 точки, за да отговориш на него – по възможност вярно!

ЗРИТЕЛ № 5: Избирам въпрос за 15 точки.

ВИКТОР: Няма да се излагаме! Въпросът е...

ЗРИТЕЛ №5: ...

ВИКТОР: Браво – това се казва бърз и точен отговор! Печелиш, разбира се - ... лева. Хубав неделен следобед!

МАРТО: Кой е следващият? ... Здравей! Няма да избираш, остана ни една стая – Дневната с диско-ритмите. Нали ще си изиграем играта? Може пък да имаш скрити Валета в ръкава, и дори да не си фен – да отговориш правилно! Не приемам друг отговор, освен “ДА”, затова отиваме в нашата последна за днес Дневна...

ВИДЕО – ДНЕВНА – диско

МАРТО: Сега вече можеш да си избереш – бройка точки, при правилен отговор, се умножава по 5 и получаваш като награда толкова български левчета. И така, твоят избор е... – 5, 10, 15 точки?

ЗРИТЕЛ № 6: Избирам въпрос за 15 точки.

ВИКТОР: Помисли добре! Щото тези въпроси обикновено са с трудност “убийци” – да ти кажа честно, понякога си мисля, че нарочно така ги измислят...

МАРТО: Изборът си е избор – слушай въпроса ... Имаш 30 секунди за размисъл и отговор...

ЗРИТЕЛ №6: ...

МАРТО: Браво – искрено се радваме за теб! Но – за съжаление това беше последната стая – следователно, и последният зрител, който успя да играе с нас за новините от световния музикален живот...

ВИКТОР: Каква е равносметката – шест колажа от хубава музика, шест внимателни зрители, шест почерпки с приятели...

МАРТО: Бройте седмиците! Следващата ни среща е след две по седем = 14 дни. Тогава ще си говорим за една екстравагантна госпожица...

ВИКТОР: ...която ще гостува на българската публика в самото начало на месец юли. Това означава, че феновете на предизвикателната Pink могат с пълна сила да започнат да бомбардират електронния ни адрес с и-мейли.

МАРТО: Чакаме писмата ви на musichouse@bnt.bg, ползвайте и телефоните 9 444 999 и 814 2696!

ВИКТОР: Айде чао! До скоро

МАРТО: Ще се видим на 17-ти юни!

ФИНАЛНИ НАДПИСИ – върху IRON MAIDEN