11 декември 2011

Книжно и панаирно 2011

Стига провокации! :D :D :D
И нямам картинки - еми, този пост ще бъде постен откъм визия :D

След като Ламотий успя да ни зареди с порядъчно количество информация (завиждам ти, все още, за някои покупки, аз не успях да похарча толкова пари - и то не защото не исках, нали се сещате!) и след като лошия (лош-лош!) Ностро обяви в социалната мрежа, че държи на отчет, ми стана ясно, че не е честно да си пазя съкровищата само за себе си...

Те повечето вече се подготвени за подаръци (дори ги надписах!), обаче после сигурно ще ми ги дадат да ги прочета - това първо, и второ - хората, които ще ги получат, посещават по изключение блог-пространството, така че е "безопасно"!

И сега ще си "крадна" една снимка на щанда на издателство "Изток-Запад", защото именно оттам се сдобих с повечето книжки:


"Китайски легенди и разкази за необичайното" (полакомих се, защото вярвам на преценката на Бла [за някои неща]; тя ще си остане за мен!!!)
"Псевдонауката" на Бен Голдейкър (рецензиите на Христо Блажев и на Ламот бяха достатъчни, за да съм уверена колко е задължителна за консумация!, ала като добра душа реших да я споделя - надписана вече)
"Икономист под прикритие" на Тим Харфорд (това ревю на inni4ka повлия на решението ми, книгата е много подходяща за един мой приятел, надписана вече)
"История на Япония" (интересен въвеждащ сборник, почти джобен формат)
"Съвременно хайку" и "Японски поетеси" (съставител и превод Братислав Иванов)
"Смеещият се Буда" и "Хайку войни" (на Дейвид Ланю, автор на прекрасното "сегаВечно")
ПОСЛЕДНИТЕ ПЕТ, само като ги видях на куп - и не можах да устоя!!!

Продължавам с - РАЗБИРА СЕ - ПРАТЧЕТ "Волният народец" - повече от ясно е, че НЯМА КАК да си тръгна от Панаир на книгата БЕЗ книга на Тери Пратчет. Няма изненадани.

И още три книжки-подарък - за кръщелниците ми Сава на 10 и Яне на 8 години:
"Дневникът на един дръндьо" - първата част
и двете части на трилогията "Страната на сънищата" (третата се очаква догодина), озаглавени "Любими Попътечко" и "Кралска кръв" - тях ги получих с автограф от авторката им, Юлия Спиридонова :)

А за любимата ми племенница София открих едни прекрасни "активни карти" (изтриваеми карти с маркер) - "100 игри за света и буквите"!
Успях да направя малък, но според мен качествен подбор... При ограниченията от време и (неизбежното!) финанси... Само съжалявам, че се класирах чак на предпоследния ден - със сигурност съм изпуснала много интересни неща. И не открих красивите тефтери, както и книгата-с-пъзел, които ни показа Ламотий :( Нищо - догодина пак :)