19 март 2007

"КЪЩАТА НА МУЗИКАТА" - брой 18 - тема Guns n’Roses - 18.03.2007

ШАПКА - АНТРЕТО на Къщата къртят

МАРТО: Здравейте! Как сте? Зарежете всичко, с което се занимавате, вадете пушките изпод леглата и слагайте розите във вазите. Не го казвам никак случайно. Тва са амулетите, които ви гарантират 100% успех в днешната игра. Е, почти. Трябва да сте извадили и тежката артилерия от знания, защото ви очаква среща с едни истински булдозери на световната рок сцена!

ПЕТЬО: От началото на 80-те и чак до 90-те момчетата, с които ще ви срещнем в днешното издание на “Къщата на музиката” направо къртят, цепят, мачкат, трепят, трошат! Ама вече са поизгубили блясъка си в рока. Даже групата се води малко “погинала”. Но нали затова сме ние, за да съживим спомена за тях, защото има много български – и не САМО! - фенове, които се кефят на тяхната музика.

МАРТО: Петьо е абсолютно прав. Имаме доказателство! Откакто се разчу, че ще правим предаване за тях, направо и-мейлът ни се взриви! Забрайх да направя една разпечатка за доказателство, но пощата преля. Е, питайте системните администратори, които ни пращаха предупреждения, да си прочисти мейла.

ПЕТЬО: Guns n’Roses! Легенди! Велики...

МАРТО: Ама много несериозни бе... Може ли 10 години да се тътрят с тоя нов албум.

ПЕТЬО: Май не е време да се възмущаваме. Давай да играем, че няма време.

МАРТО: Преди това, запознай хората с регламента! Нали ти си по тая част...

ПЕТЬО: Вие сигурно си го знаете, но аз припомням набързо – килер, кухня, спалня, дневна и балкон – може и в друг ред, но всички са на ваше разположение. Вие избирате къде да отидем, гледаме видео, после стреляте по въпросите...

МАРТО: Сигурен съм, че ще се справите и със затворени очи - не само щото сте добри стрелци, а защото си знаете всичко за Guns! Ако сте в това число и сте пропуснали да се зпишете за участие на нашия и-мейл, може да звънкате на телефон 9 444 999.

ПЕТЬО: Чувам дишането в слушалката на първия ни зрител. Ало? Здрасти. Стреляй към една от стаите ни. Какво избираш – ДНЕВНАТА и КИЛЕРА, и КУХНЯТА, и СПАЛНЯ, че и БАЛКОН.

ЗРИТЕЛ № 1 избира си ДНЕВНА

МАРТО: Опа! В дневната сме подготвили малко мъмрещи слова, задето групата се мотае дълго време с албума; също и интересни факти около неговото създаване, които може и да знаеш, ама може и да не!

ПЕТЬО: Чети внимателно, и след малко ще си поговорим пак!

ДНЕВНА – клип “Since I Don’t Have You”

ПЕТЬО: Кажи сега за колко точки ще играеш...

ЗРИТЕЛ 1: Избирам въпрос за 15 точки!

ПЕТЬО: Добре, сега разполагаш с 30 секунди, за да дадеш верен отговор на най-трудния въпрос!

МАРТО: А той е - ... ... ... Твой ред е!

ЗРИТЕЛ 1: ... ... ... (отговор)

МАРТО: Ей, много хубаво! Това, обаче, признавам си, беше най-лесната стая! Сега трябва да си избереш една от останалите.

ПЕТЬО: Ако и в нея отговориш правилно на избрания от теб въпрос, те пращаме там, където ти е мястото - в “стаята за гости”.

ЗРИТЕЛ № 1 избира си СПАЛНЯ

МАРТО: В близкото десетилетие момчетата от Гънс мълчат като... пукели, или като риби. Или по-точно Аксел, защото от старата генерация остана само той. Поради тази причина не успяхме да намерим интервюта с тях, но сме ти подготвили интересна информация за живота и творчеството им.

ПЕТЬО: Е, сега те очаква едно четене... четене! Аз лично не бях чел толкова от училище, но ще ти е интересно, в това сме сигурни!

МАРТО: Хайде, леко! До след малко...

ВИДЕО – текст върху “Paradise City” & “Yesterdays”

ПЕТЬО: Хайде сега да видим дали си толкова добър? Изисква се бая дързост, за да си избереш въпроса за 15 точки, ама знае ли човек...

ЗРИТЕЛ 1: За 10 точки

МАРТО: Правилен избор! Питаме те ... ... И 30-е секунди зацъкаха.

ЗРИТЕЛ 1: ... ... ... (отговор)

МАРТО: Ми, щом казваш... Няма грешка! Спечели си 10-е точки и сега отиваш в “СТАЯТА за ГОСТИ”, където трябва да се проведе “ДУЕЛА на ЗНАНИЯТА”. Почти съм сигурен, че и другите участници ще знаят поне колкото теб!

ПЕТЬО: Хм, следващия зрител май е притаил дъх, затова май не чувам дишане в слушалката? Ало, поеми си въздух! Ти си наред! Здрасти!

ЗРИТЕЛ № 2: Искам на Балкона...

ПЕТЬО: Директно те извеждаме на балкона, на който освен гамата от цветове на Акселовите гащите, ще успееш да научиш и други интересни неща за концертния живот на групата!

МАРТО: Концертните изпълнения са от турнето “Use Your Illusion Tour”!

ВИДЕО - БАЛКОН – колаж от концертни изпълнения от турнето “Use Your Illusion”

ПЕТЬО: Какво ще кажеш, а? Ала както се казва – всяко начало си има край. Хайде да избираш въпрос - за 5, за 10 или за 15 точки?

ЗРИТЕЛ №2: Въпрос за 10 точки

ПЕТЬО: Слушай внимателно...

МАРТО: Револверът е зареден. Нямаш право да грешиш, щото в противен случай ще изгърмиш, а това никак няма да е приятно и за нас, и за теб!

ПЕТЬО: Браво! Браво! Радваме се за теб! Очакваме избор на нова стая!

Зрител № 2 пожелава КУХНЯ

ПЕТЬО: Ето сега. Ако си техничар и запалянко по сценична техника, значи въпросите ще бъдат като детска игра за теб, защото в кухнята сме ти подготвили интересна информация за детайлите около озвучаването на Гънс-концертите!

MАРТО: Ако нямаш грам понятие от техники, сега е шанса да научиш нещо ново. Не се плаши, няма да те занимаваме с някви сложни думи. Смлели сме всичко... Ти само се опитай да го запомниш

ВИДЕО - КУХНЯ

МАРТО: Хайде сега, сдъвчи, преглътни хубаво информацията и си избери въпрос!

ЗРИТЕЛ 2: За 15 точки!

ПЕТЬО: Престраши се! Чуй въпроса, които Марто ще ти прочете.

МАРТО: Въпросът за 15 точки е .....

ЗРИТЕЛ № 2: Отговор....

(вариант грешен отговор)

ПЕТЬО: Съжалявам, но това май не е правилният отговор.

МАРТО: Нищо. Веднага се свързваме с друг зрител, който - надявам се - е следил внимателно информацията, за да ни отговори на въпрос или за 5 или за 10 точки.

Разговор със ЗРИТЕЛ № 3

МАРТО: Здрасти, радваме се да се запознаем – аз съм Марто, това е Петьо... Сега ще те поразпитаме малко...

ПЕТЬО: Можеш да избираш само между 2 въпроса от КУХНЯТА в “Къщата на музиката”, най-сложният изгоря! Казвай какво реши – за 5 и за 10 точки!

ЗАРИТЕЛ 3: За 10 точки.

ПЕТЬО: Слушай внимателно. Ние ще ти помогнем малко, ако трябва. Само се концентрирай!

МАРТО: Въпросът е ....

ЗРИТЕЛ 3: ... ... ... (отговаря)

МАРТО: Ей, ти даде абсолютно... верен отговор! Сега продължаваме нататък с теб!

ПЕТЬО: Искаш не искаш, отиваме в килера! Само той остана!

МАРТО: В него – щеш не щеш - винаги има колаж от клипове – в случая само минали, щото то особено нови групата не е правила. Нищо де, пак ще ти е гот. Даже може някоя сълза да си пророниш на баладите или да разбиеш някоя друга стена на хард-рок изпълненията. Важното е само да ни отговориш правилно на въпроса след малко!

КИЛЕР - колаж от клипове

ПЕТЬО: Видя за какво става въпрос, нали? Сега остава и да си избереш въпрос за 5,10 или 15 точки, разбира се!

ЗРИТЕЛ № 3: Избирам въпрос за 15 точки

МАРТО: Браво, добре! Бъди точен в стрелбата с отговорите! Въпросът е...

ЗРИТЕЛ №3: ... ... ... (отговаря)

ПЕТЬО: Много се радваме за теб, защото ти отиваш в компанията на ..., където ще се състезавате за верни отговори. Но това след малко.

МАРТО: Да, концентрирай се! Поеми дълбоко въздух и го задръж за малко! Отиваме в “Стаята за гости”!

ВИДЕО – КАШ – “СТАЯ за ГОСТИ” – втора част от “November Rain”

ПЕТЬО: Внимавайте сега. Имаме 6 въпроса. По три за всеки един от вас. Верните отговори се възнаграждават с 15 точки. А ако и двамата преминете и през 3-те въпроса, пускаме в акция нашия въпрос везна.

МАРТО: Първият по ред в “Стаята” отговаря на първия въпрос. Ако сгреши, вторият участник отговаря вместо него - ако може, разбира се.

ПЕТЬО: На мен остана да ви поднеса най-добрата информация, която със сигурност ще ви мотивира още повече! Общият резултат от точките ви умножаваме по 5 и така се разбира кой с колко парички си тръгва от “Къщата” ни. Състезателят с повече верни отговори и съответно по-голяма цифра получава еквивалента й в хубави конвертируеми български левчета...

МАРТО: ... а останалият на втора позиция редуцира резултата си на две и също получава сума, равна на точките, умножени по 5. Вече започваме!

ПЕТЬО: задава въпрос № 1

ЗРИТЕЛ 2 – отговаря правилно = 40 точки

МАРТО: задава въпрос № 2

ЗРИТЕЛ 3 – отговаря правилно = 40 точки

ПЕТЬО: задава въпрос № 3

ЗРИТЕЛ 2 – отговаря правилно = 55 точки

МАРТО: задава въпрос № 4

ЗРИТЕЛ 3 – отговаря правилно = 55 точки

ПЕТЬО: задава въпрос № 5

ЗРИТЕЛ 2 – отговаря правилно = 70 точки

МАРТО: задава въпрос № 6

ЗРИТЕЛ 3 – отговаря правилно = 70 точки

ПЕТЬО: Въпросите свършиха, отговорите бяха до един верни, ала пак имаме равен резултат! Време е за последното “оръжие”!

МАРТО: С последното правило за последния въпрос в играта ще дадем още 5 точки за този от вас, който е по-бърз и отговори първи!

ПЕТЬО: Въпросът-ВЕЗНА е...

Примерно ЗРИТЕЛ 3 е по-бърз и отговаря...

ПЕТЬО: Много добре! Вижда му се края...

МАРТО: Сега да си взема калкулатора

ПЕТЬО: Играч номер едно си тръгва с ... лева в джоба.

МАРТО: А играч номер две увеличава месечния си бюджет с ... лева.

МАРТО: Внимание, сега! Искам да ви кажа нещо, което и нас, и вас ви засяга!

ПЕТЬО: Очакваме ВАШИТЕ желания - за коя звезда от световния музикален небосклон искате да играете с нас в “Къщата на музиката”?! Можете непрестанно да използвате електронния ни адрес musichouse@bnt.bg. Ако искате - може да ни изпратите и писмо на адрес София 1000, ул. “Сан Стефано” № 29, БНТ, за “Къщата на музиката”...

МАРТО: Може да ни звъните и на телефоните 9 444 999 или на 814 2696! Вече записваме фенове за следващата ни среща след месец. Тогава “Къщата” ще е посветена на Linkin Park!

ПЕТЬО: Ето едно доказателство за съвпадение – двама наши зрители, life_changer и Feniksa, отдавна ни навиват да направим предаване за тях и ето - в началото на следващия месец излиза пилотния сингъл от новия ни албум!

МАРТО: Какво по-хубаво от това – сингъл, албум, че и “Къща на музиката” ще им посветим! Пък и фенове ще играят – супер – като днешната игра...

ПЕТЬО: Ооо – да – за наше и ваше голяяямо съжаление, няма да се видим в края на първата априлска седмица – дойде пролетта, а с нея и Великден, празници... и така...

МАРТО: Но пък третата неделя на април – както вече казахме – е посетена на Linkin Park! Звънкайте, пишете – вие си знаете!

ПЕТЬО: Стига вече толкова – от нас - хубава вечер! Раздавайте обич, усмивки и... чао, до 22 април!

МАРТО: И да се пазите – чао!

ФИНАЛНИ НАДПИСИ – върху клипа “Еstranged”

Няма коментари:

Публикуване на коментар